Vineri, 10 decembrie 2021, Centrul de Documentare și Informare din cadrul Școlii Profesionale Adjudeni, comuna Tămășeni a fost gazda lansării volumului de poezii ”Carte Gratis” scrisă de domnul profesor Mitică Timofte și apărută la editura Mușatinia.

Astăzi pensionar, profesorul Mitică Timofte, 86 de ani, este un personaj cunoscut comunității din Adjudeni, după ce, timp de mai bine de 20 de ani a predat biologia generațiilor care au trecut pragul școlii în anii 80 și 90, la final de carieră ocupând și funcția de director adjunct al școlii.

La eveniment au participat cadrele didactice ale școlii, unele dintre ele, fiind și foști elevi ai domnului profesor, dar și foști colegi ai autorului, printre aceștia numărându-se fosta directoare a școlii, Tereza Albert și colega de la catedra de limba și literatură română, Olga Duminică.

De asemenea autoritatea locală a fost reprezentată de primarul comunei Tămășeni, Ștefan Lucaci.

Prefața cărții a fost realizată de profesorul Dan Bliderișanu, reptutatul profesor de limba franceză, un apropiat al autorului. ”Personal,am avut plăcerea să prezint câteva poezii și să adresez  asistenței mulțumiri pentru primire, pentru frumoasele gânduri și sentimente exprimate”, a declarat la finalul evenimentului profesorul Dan Bliderișanu.

”Am ajuns la 86 de ani și sunt bucuros că încă mai fac umbră pământului. Am scris această carte de poezii ca o autobiografie, toate poemele fiind inspirate din viața și trăirile personale”, a început prezentarea profesorul Radu Timofte.

Fost dizident politic, arestat, în timp ce era student la Facultatea de Medicină, pentru opiniile și viziunile sale, profesorul Mitică Timofte a fost una din miile de victime ale comunismului, victimă doar pentru că era altfel decât standardul impus de partidul conducător. De altfel una din temele principale ale poemelor este amărăciunea în fața unui sistem autoritar.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *