Lemnul este considerat o materie primă plină de căldură și personalitate.

Omul a prelucrat lemnul din timpuri străvechi, l-a folosit la construirea caselor, bisericilor, a obiectelor de mobilier, obiecte casnice, unelte de gospodărie, etc.

Multe din obiectele trebuincioase erau făcute de către meșteri utilizând tehnologii tradiționale, învățate din tată în fiu. Multe dintre cunoștințe s-au pierdut în timp, altele au evoluat.

Elevii Școlii Profesionale Adjudeni fac cunoștință cu aceste tehnologii prin intermediul disciplinei Educație Tehnologică.

În cadrul modulului ”Materiale lemnoase”  elevii claselor a VII-a au avut deosebita onoare de a fi primiți la SC MILAR CONSTRUCT SRL, vineri, 18 februarie 2022, în cadrul unei vizite de studiu, coordonați de prof. Corina Barcan.

Participanții au fost conduși în călătoria transformării lemnului din copac în piesă de mobilier de calitate de către dl. Iosif Mihoc, managerul societății. De asemenea personalul societății, ingineri și muncitori, au oferit detalii suplimentare despre activitatea fiecăruia în cadrul procesului de fabricație.

Mirosul delicat al lemnului proaspăt tăiat, a fost îndulcit la plecare de generozitatea caracteristică a familiei Mihoc, completând astfel un minunat tablou al satisfacției lucrului bine făcut.

Mulțumim doamnei Maria și domnului Iosif Mihoc pentru primirea călduroasă și pentru modelul de meserie și seriozitate pe care ni-l oferă cu fiecare ocazie.

Categorii: ACTIVITĂȚI

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *